Bezwaar & Beroep

VOG aanvraag afgewezen?

U heeft een nieuwe baan op het oog of wilt graag emigreren naar uw droombestemming. Dan kan er zomaar gevraagd worden naar uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). U krijgt echter na uw aanvraag de mededeling dat u de VOG niet krijgt. Allereerst heeft u waarschijnlijk een voornemen tot afwijzen van de VOG aanvraag ontvangen en misschien zelfs al een definitieve weigering van de VOG. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van bezwaar tegen deze beslissing, met de hulp van een advocaat krijgt u meer duidelijkheid over de afwijzing van uw VOG. Wij kunnen u bijstaan en proberen om alsnog een Verklaring Omtrent Gedrag bemachtigen. Dat u een strafblad heeft, wil namelijk niet zeggen dat u helemaal niet in aanmerking komt voor een VOG.

U heeft een afwijzing of voornemen ontvangen?

Indien uw aanvraag is afgewezen, dan heeft dit vaak wel een reden. Als u bijvoorbeeld in de afgelopen vier jaar een strafbaar feit heeft gepleegd, kunt u hier nog steeds last van hebben. Als u jonger bent dan 23 wordt er in beginsel twee jaren terug gekeken. Per functie zijn de voorwaarden voor afgifte van een VOG echter verschillend. Bij taxichauffeurs wordt er bijvoorbeeld vijf jaren teruggekeken, ook wanneer u jonger bent dan 23. Bij zedendelicten wordt er levenslang teruggekeken en geldt er gedurende twintig jaren zelfs een strenger beleid.

Voor meer informatie over welk profiel op uw VOG van toepassing is kunt u de website van het Ministerie van Justitie en Veiligheid raadplegen.

U wil in bezwaar tegen deze beslissing?

U heeft een definitieve afwijzing ontvangen? U kunt tegen deze beslissing bezwaar maken. Wij hebben veel casussen mogen behandelen die na een procedure alsnog een VOG kregen. Het is verstandig hier de hulp van een advocaat bij in te schakelen. Wij behandelen zeer veel procedures na een definitieve afwijzing. Het is hierbij in de eerste plaats belangrijk dat u gelijk stappen onderneemt, zodat u op tijd in beroep kunt gaan.

In veel gevallen is een goede beschrijving van de omstandigheden en gebeurtenissen rondom het delict, samen met aantoonbaar verandering in gedrag voldoende om alsnog een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te krijgen.

Vergoeding voor uw kosten

De kosten voor rechtsbijstand door onze in-house advocaat worden in bepaalde gevallen volledig- of gedeeltelijk vergoed door de Raad van Rechtsbijstand. Hier is wel een maximum inkomenseis aan verbonden, wij kunnen namens u – indien uw inkomen niet al te hoog is – de aanvraag indienen en daarna een beroepsprocedure voor u opstarten. Zo betaalt u dus minimaal voor de procedure!

Door Verzenden te klikken gaat u akkoord met ons Privacybeleid

Meest gestelde vragen